Fenntarthatóság

Felelős Védelem
Responsible Care

Ahhoz, hogy a vállalatok és a márkák sikeresek legyenek már több mint 60 éve - ahogy SONAX is - számos tényezőnek hosszú távon kölcsönösen jól kell hatnia egymásra. Rögtön az elején, amely több mint 100 évre nyúlik vissza, a társaságot felelősségérzet jellemzi a társadalom és a környezet felé. Mint egy modern és nemzetközi vállalkozás, kiemelt figyelmet fordít minden olyan folyamatra, amely jelentős hatást gyakorol a fenntarthatósági célokra és a sikerre.

 

Környezetvédelem
Responsible Care

A termék fejlesztések és az üzleti folyamatok következetesen a természeti erőforrások védelmére és megőrzésére irányulnak. SONAX GmbH elkötelezett a mellett, hogy tiszteletben tartsa felelősségét a környezet és a társadalom felé. Ezzel is hangsúlyozva az aktív részvételt az iparági "Felelős Védelem" kezdeményezésben. A SONAX évről évre dokumentálja a kezdeményezés követelményeinek megfelelő nagyfokú teljesítményét, így garantálva a maximális átláthatóságot.

 

 

Környezetvédelmi díj Neuburg városától
Umweltpreis

2005-ben Neuburg városa a HOFFMANN vállalatcsoportot környezetvédelmi díjjal illette. A fő hangsúly a díjnál az érdemi jellegű védelem volt - különösen a Hoffmann Mineral helyreállítási tevékenységei a kovaföld bányászati és a biotóp előállítói területeken, amely SONAX anyavállalata és az eredete a SONAX márkának.

 

 

Működési hatékonyság
Wirtschaftlichkeit

A koncepciók és a programok, amelyek gazdaságosnak bizonyultak a Hoffmann Group társaságain belül közvetlenül kapcsolódónak fenntarthatósági hatáshoz. Egy példa erre az új komplex rendszer, a víz újrahasznosítás és az értékek megőrzése melletti üzem használat, amely drámaian csökkentette a vízfogyasztást a gyártásban. Az ilyen víz és energia megtakarítás a termelésben a termelékenység növekedéséhez és a költségek csökkentéséhez vezet, ami elengedhetetlen a vállalati csoport gazdasági alapjaihoz. Azonban csak a gyakorlott környezetvédelem nyújt időtálló bázispontot a gazdaságilag megalapozott cég fejlődéséhez. Összességében megadjuk a lehetőséget a korai cselekvésre és a helyes út követésére.