Kérdések - Válaszok

Kérdése van? Lehet, hogy itt megtalálja a választ. A leggyakrabban feltett kérdések részletes válaszát ezen az oldalon találja.

Belső Műanyag

 • Hogyan lehet optimálisan ápolni belső műanyag területeket és fenntartani az újszerű állapotot - zsíros fény nélkül?
  • Az autó belső műanyag felületeit - például a műszerfal - védeni kell az elhalványulás, fakulás ellen. Ehhez ajánljuk a MŰSZERFALÁPOLÓ MATT XTREME terméket. Egyszerűen permetezze a területre és törölje le egy puha kendővel vagy MŰANYAGÁPOLÓ PÁRNA-val. Az eredmény: a csíkmentes, tiszta, karbantartott felületet. A MŰSZERFALÁPOLÓ MATT XTREME kellemes, semleges illatot hagy maga után, és fenntartja a "matt hatás"-t. Az elektrosztatikus feltöltődést megakadályozza, ezért portaszító hatású. Felújítja és ápolja a matt és kiszáradt felületeket, melyek kezelés után selymes tapintásúvá válnak.

Bőr

 • Hogyan tudom megfelelően ápolni a bőrüléseket?
  • A bőr felületek tisztításához és ápolásához (beleértve a bőr kormánykereket is) a BŐRÁPOLÓ HAB XTREME termék használatát javasoljuk. Ez egy kiváló minőségű ápoló hab a bőr részek kíméletes tisztítására és ápolására az autó belső terében, valamint alkalmas motorkerékpár ruházatra és más sima bőrre is. Gond nélkül eltávolítja a szennyeződéseket, az olaj és zsír foltokat, felfrissíti a színeket, és egy kellemes illatot hagy maga után. A termék víz- és szennytaszító hatással rendelkezik és nagyon jó hosszú távú védelmet nyújt a bőr számára.

Fényezés

 • Milyen gyakran lehet és kell a fényezést polírozni?
  • Alapvetően, a politúr csak kezeli az autó elhalványult fényezését. Ez kb. 30 mm vastag. Egy nagyon intenzív kézi alkalmazás - például A SONAX POLIR ÉS WAX XTREME3-mal - mindössze legfeljebb 0,3 mm a világos réteget "csiszol le". Ez azt jelenti, hogy a festék gond nélkül elvisel akár 100 alkalmazást is. Ugyanakkor javasoljuk, ha csiszoló gépet használ: túl nagy nyomás képes lecsiszolni teljesen a festék réteget - különösen a széleken és az íveken.

 

 • Melyik a politúr alkalmas az autón fényezésének állapotához?
  • Tiszta kemény viasz az új és alaposan megtisztított fényezéshez a legalkalmasabb. Tiszta kemény viasz tartósan védi a fényezést a légköri és egyéb hatásokkal szemben és mély fényt biztosít. Tökéletes védelmet nyújt fényezett felületek számára, a vizet szép kerek cseppekben lepergeti. Ha nagy vízterületek vannak a fényezésen, viasszal történő védő kezelésre van szükség. Erre a SONAX a BRILLANTWAX XTREME1 Nano terméket ajánlja a teljes védelem és tartósítás érdekében. Ez a kemény viasz nagy mennyiségben tartalmaz természetes karnaubaviaszt, rendkívül hatékony és nagyon könnyen el lehet dolgozni. 3-4 alkalmazás évenként maximális védelmet és tökéletes fényt eredményez. Az enyhe politúrok ideális ápolást nyújtanak a kissé unalmas fényezett felületek számára. SONAX POLIR ÉS WAX XTREME2 tisztítja a felületet és polírozza a fényezést. A viasztartalmának köszönhetően ragyogó fényt és hosszan tartó védelmet nyújt. A matt és viharvert fényezéshez szükséges egy nagyobb csiszolóanyag szemcséket tartalmazó polírozószer: a SONAX POLIR ÉS WAX XTREME3 hozza a legjobb eredményt. Rendkívül hatékony csiszolóanyagok eltávolítják az elpusztult festékréteget a legcsekélyebb erőfeszítés nélkül. A szürke filmréteg eltűnik, a szín optimálisan frissül - az eredmény egy ragyogó felület, amely tartósan védett.

Műanyag

 • Melyik termék segít a tompa műanyag felületeken?
  • Ehhez javasoljuk a SONAX MŰANYAGÁPOLÓ FEKETE vagy MŰANYAGÁPOLÓ NANOPRO XTREME termékeket. Visszaállítják a festetlen műanyag alkatrészek színét és védelmet nyújtanak az agresszív környezeti hatások ellen. Alkalmazható a már elöregedett, kifakult lökhárítókhoz és természetesen annak részihez is, valamint a díszlécekhez. Tartós védelmet és hosszan tartó konzerválást biztosítanak, felfrissítik a színeket, ennek köszönhetően a kezelt felületek mély, telt fényt kapnak. Az előkezelés különösen fontos: alaposan tisztítsa meg a felületet a készítmény alkalmazása előtt. Ahhoz, hogy egyenletes és csíkmentes eredményt érjünk el enyhén nedvesítsük meg a kezelendő felületeket szivaccsal vagy ruhával. Ezután alkalmazzuk a műanyag ápolót, majd töröljük le egy nedves szivaccsal.

 

 • Hogyan tudom eltávolítani politúr maradványokat a műanyagról?
  • A SONAX TISZTITÓRADÍR segít a politúr maradékok műanyagról való eltávolításában: enyhén nedvesítse meg és egyszerűen dörzsölje le maradványokat. Tipp: a gumi és műanyag alkatrészeket kezelje SONAX MŰANYAGÁPOLÓ NANOPRO XTREME a fényezés polírozásának megkezdése előtt. Ez felfrissíti a műanyagot és lakk maradványok nem tapadnak meg a felületükön.

Felni

 • Hogyan lehet a könnyűfém keréktárcsákat a legegyszerűbben letisztítani?
  • Ajánlás: SONAX a FELNITISZTÍTÓ XTREME terméket ajánlja. Ez egy erős, savmentes speciális tisztítószer minden acél és könnyűfém keréktárcsához és dísztárcsához. Könnyedén eltávolítja még a makacs szennyeződéseket, mint az égett fékpor, olaj és gumi hulladék és egyéb utcai szennyeződések minden acél és könnyűfém keréktárcsáról és a szegélyekről. Az agresszív tisztítószerek korróziót okozhatnak a kerékcsavarokon és a fémes területek körül a felnin. Az új SONAX FELNI NANO LACK PROTECT az ideális tömítés. Védi a felnit egy átlátszó és kemény nanoréteget képezve, ami rendkívül sűrű, tömör és sima felületet biztost rövid időn belül. Így a felszín egyszerűen taszítja a vizet, a sót és a szennyeződéseket. Az ultra-vékony, tartós tömítés csökkenti az ismételt elkoszolódást és a fékpor és egyéb kosz megtapadását a kezelt felületeken. Ez jelentősen megkönnyíti a  felni későbbi tisztítását. Emellett a tömítő egy tartós és ragyogó fényét is biztosít. A lótusz hatás ideje akár öt mosásig is tart. A tartalom pedig akár nyolc keréktárcsára is elegendő (könnyűfém, acél, valamint krómozott felni).

Vászontető

 • Hogyan lehet a legjobban a vízálló textil és műanyag tetőket tisztítani?
  • SONAX ajánlás: tiszta kabrió tető a SONAX CABRIO TISZTITÓ-val. A rendkívül aktív speciális tisztító gyorsan és alaposan eltávolítja még a makacs szennyeződéseket is a kabrió tetőről. Könnyedén alkalmazható az autómosás során, minden probléma nélkül: egyszerűen permetezzük a nedves tetőre, hagyjuk állni 2-3 percig, majd alaposan öblítsük le tiszta vízzel. A rendkívül makacs szennyeződések eltávolításához használjon szivacsot. SONAX CABRIO TISZTITÓ nem károsítja a fényezést és nem okoz repedéseket műanyag ablakokon. SONAX CABRIÓ TETŐ és TEXTILIMPREGNÁLÓ tömíti textil tetőket, valamint a kárpitokat, szőnyegeket és a kocsi belsejében lévő egyéb textil felületeket. Ez a termék is Alcantara kezelésére is alkalmas. A tisztítás után alkalmazza az impregnálót a száraz tetőn az applikációs szivaccsal és oszlessa el egyenletesen. Hagyjuk száradni kb. 1 órát. A termék felfrissíti a tető színét és védi a ismételt koszolódástól.

Kárpit

 • Hogyan lehet eltávolítani a foltokat a kárpitokról és a tetőkárpitról?
  • Javasoljuk SONAX KÁRPIT- ÉS ALCANTARA TISZTÍTÓ XTREME használatát, a 400 ml-es aeroszolos kiszerelésben a foltok kezelésére, a textil, velúr és Alcantara felületeken. A nagy teljesítményű hab mélyen behatol a szálak közé, feloldja a szennyeződéseket és ezzel egy időben megszünteti a kellemetlen szagokat. Továbbá felfrissíti a színeket. A kezelt és a kezeletlen felületek szín erősség különbségének elkerülése érdekében, a tisztítóval mindig az adott összefüggő felületet egy munkafolyamatban kell kezelni (például a teljes ülést). SONAX UTASTÉR TISZTÍTÓ alkalmas a tetőkárpit tisztítására: csak permetezze a tisztítani kívánt felületre és egyenletesen dolgozza el egy nedves szivaccsal - amíg a tető vagy övek tiszták nem lesznek. Öblítsük ki és nedvesítsük meg a szivacsot újra és újra. Tipp: mindig kezelje egyszerre a teljes tetőkárpitot, hogy elkerülje a csúnya szegélyek kialakulását szárítás után.

Szélvédő mosó berendezés

 • Feltölthetem az ablakmosó berendezést nyári mosó folyadékkal, amikor még tartalmaz a rendszer téli folyadékot is?
  • Minden SONAX szélvédőmosó folyadékot lehet keverni. De: a téli mosó folyadék nem működik optimálisan nyáron és ez fordítva is igaz. A termékek az adott megfelelő hőmérséklet-tartományhoz vannak kifejlesztve. Ezen túlmenően a téli mosó folyadékok más tisztító anyagokat igényelnek, mint amiket a nyári - például télen a sómaradékok vagy nyáron rovarok gyors eltávolításához. Ezért a legjobb, ha kipermetezzük a mosófolyadék tartályát míg üres nem lesz, mielőtt feltöltjük a másik az adott szezonban legalkalmasabb mosóval. A téli időszakra, javasoljuk a SONAX XTREME Téli Szélv.mosó konc NanoPro a tipikus téli szennyeződések eltávolítására mindössze néhány töröli ciklus alatt. A nyár folyamán a SONAX XTREME Szélvédőmosó 1: 100 koncentrátum NanoPro-val érhető el a legjobb tisztítási eredményt, még eltávolítása rovarok esetén is.