SONAX Autókozmetikai Tréning és Bemutató

Időpont:2015. szeptember 22.

Helyszín:Új Udvar Bevásárló Központ, Budapest

Fantasztikus hangulat és nagy várakozások közepette kezdtük meg 2015. szeptember 22-én az első SONAX oktatási rendezvényt az Új Udvar Bevásárló központ parkolójában kialakított autómosóban. A rendezvényt egy rövid bemutatkozással kezdtük, majd Ursula Lorenz Regionális igazgató megnyitójával folytattuk, aki röviden ismertette a bemutatón felhasznált termékeket, majd kollégája Christian Resch a SONAX hivatalos demonstrátora vette át a szót és egy rövid ismertetést követően egyből a gyakorlatban ismertette a SONAX termékek kiemelkedő hatékonyságát.

Mint mindig mi is vizes pályán kezdtük a mosást, pontosabban az elő és motor mosással és a felni tisztítással. Előmosáshoz és motormosáshoz egyaránt a SONAX MultiStar nevezetű univerzális tisztító szert használta, ami mint elmondta hígításától függően majdnem minden anyaghoz felhasználható. A felnitisztításhoz pedig a SONAX egyik sztár termékét a SONAX XTREME FELNITISZTÍTÓ terméket vette igénybe. A SONAX XTREME FELNITISZTÍTÓ egyedi tulajdonsága, hogy a hatásidő alatt a szer lilára változik, így fejti ki hatását a makacs szennyeződések feloldása érdekében. Christian kiemelte, hogy ez az anyag nem savas bázisú így kíméletes a felületekhez, környezet barát és az emberi szervezetre gyakorolt hatása is kedvező.

Előmosást követően leöblítette az autót, majd  a samponozást következett itt a SONAX FÉNYEZŐ SAMPON-t használta egy kupaknyi szer elég volt a teljes autó besamponozásához, ugyanis rengeteg habot képez.

A sampon leöblítését követően lemosta vízzel az autót és áttértünk a száraz pályára, de mindez előtt még szárazra törlés következett a SONAX MIKROSZÁLAS TÖRLŐKENDŐ MAXI segítségével mely akár 10 liter vizet is képes magába szívni.

A szárazolást a portalanítással kezdte. Ehhez a Sonax Tornador eszközt használta. Ez egy speciális eszköz, melyet a nagynyomású levegőre csatlakoztatva kell használni. Egy egyedi kialakítású csőrrel és tartállyal van ellátva. A csőr közepében egy rotátor van, ami a levegő nyomásától tornádó hatást fejt ki így a kárpitból tulajdonképpen kiszívja a nagyobb szennyeződéseket, az apróbb piszkot pedig simán kifújja a nagy nyomás.

A műanyag felületek tisztítására a SONAX Plastic Care terméket használta.

Ha a belsővel végezett a polírozás következett, a bemutatónak ez volt a legnagyobb különlegessége.

Itt mutatta be a SONAX Cutmax csiszolópasztát, mely egyedülálló kepésségeként nem porol, így a polírozás folyamatában nem képződik por. Ez azért fontos mert a sok por igen nagy fejtörést okoz a polírozáskor, de ezen szer használatakor evvel nem kell bajlódni. Másik nagy előny a SONAX termékeiben a Piros csiszolókorong, mely nem engedi a csiszolandó felületet felmelegedni így elkerülhető a lakkréteg megégetése, ami rengeteg problémát okoz a polírozók számára. Mindezekhez pedig excentrikus polírozó gépet használt, aminek használata klasszisokkal egyszerűbb és könnyebb mint a hagyományos polírozó gépeké.

A polírozás végeztével az ablakok tisztítása következet. Ehhez a Sonax Windows Clear Viewer használta, mely rendkívül hatásos ha az ahhoz kapcsolódó ablaktisztító szivacsot és törlőkendőt használjuk. Ez esetben csak áttöröljük a szerrel benedvesített szivaccsal az ablakot majd a kendővel szárazra töröljük és már kész is van az ablakok tisztítása.

Végezetül az autó fényezésének védelme és ápolása következett. Itt bemutatta a SONAX nanolakk védelmet, mely egyedülállóan 12 hónapos védelmet képes biztosítani. Ez azt jelenti, hogy ez idő alatt egy víztaszító réteget képez a fényezés felületén ami rendkívül ellenállóvá teszi az autó felületét, gyakorlatilag egy üveg réteget képezve.

A rendezvény lezárásával pedig a résztvevők kaptak egy oklevelet a tréning elvégzésről, mindezzel elismerve, hogy egy értékes tudással gyarapíthatták ismereteiket.

További részleteket olvashat a tréningről itt: http://totalcar.hu/belsoseg/2015/10/18/ugrott_a_fenyezes/